Delen met:

Je relatie of gezin loopt vast. Hoe kom je hieruit?

 • Kunnen we onze relatie nieuw leven inblazen?
 • We willen wel, maar komen we hier samen nog uit?
 • Vroeger haalde we het beste in elkaar naar boven, nu het slechtste…
 • Botsingen zorgen voor slopende spanningen in ons (samengestelde) gezin.
 • We raken de grip op (een van) de kinderen kwijt. Wat doen we verkeerd?

Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar zijn we elkaar kwijtgeraakt?

Conflicten in relaties en gezinnen

Conflicten in relaties en gezinnen gaan vaak over terugkerende issues. Je probeert van alles, maar telkens kom je weer terecht in dezelfde negatieve patronen. Irritaties, boosheid en frustratie open torenhoog op, met verdriet wat rest.

Schuldgevoelens en angst overheersen. Waar is het geluk gebleven? Waar zijn jullie de grip op een van de kinderen, je gezin of je relatie kwijtgeraakt? Hoe heeft het zover kunnen komen dat, hoe hartverscheurend ook, een scheiding de enige oplossing lijkt?

Wil je geluk of gelijk?

Conflicten in relaties en gezinnen worden altijd uitgevochten op de inhoud. Ik breng je via het lopende conflict tot de keuze: gelijk of geluk, beslissen uit wanhoop en angst of beslissen uit liefde?

Ieder heeft altijd gelijk vanuit zijn of haar unieke perspectief, dat heb je al daar hoef je niet voor te vechten, maar worden jullie daar gelukkig van? Jullie geluk komt binnen handbereik wanneer je ziet dat de alles verwoestende angel in het conflict een laagje dieper zit!

Hoe je gelukkig wordt is niet de vraag, maar wel wat is het je waard?

Gezinscounseling

Gezinscounseling is een vorm waarin psychologie en haptonomie samen komen om gevoelens en gedachtes te hanteren. Deze unieke methode maakt onbewuste behoeften en angsten van jezelf, je partner of gezinsleden helder en helpt je deze te hanteren. Zodat je elkaar weer van alle kanten (zowel de positieve als de negatieve) kunt zien. Dat je elkaar en je zelf begrijpt en ruzies weer zelf/samen kunt oplossen.

Vanaf dat moment hoef je niet langer te vechten uit angst voor de toekomst. Liefde, respect en waardering gaan weer de boventoon voeren in het contact. Conflicten lossen op waardoor het zicht op jullie toekomst helder en zichtbaar wordt. De oplossing waar jullie beide 100 procent tevreden mee zijn dient zich aan. Je leven weer meer in balans.

Wat levert mediation bij gezinscounseling op:

 • Weer weten en voelen welke toekomst je hebt of dat nu blijven of loslaten en apart verdergaan wordt, beide 100 procent tevreden….
 • Inzicht in jouw aandeel in het conflict en de vaardigheid dit op te lossen en herhaling te voorkomen, dat geeft rust en zelfvertrouwen
 • Meer liefde en minder angst, meer intimiteit in je relatie/gezin
 • Begrip, respect en waardering voor jezelf èn elkaar
 • Inzicht in de oorzaak van conflicten tussen jullie en jullie triggers
 • Je kent jullie valkuilen en weet hoe daar uit te komen en te blijven.
 • Je komt gegarandeerd sterker en vrijer uit de crisis

“Veel van wat tussen ons in stond is weg. We houden nog van elkaar en het is geweldig dat we dat weer kunnen voelen. We kunnen er weer zijn voor elkaar en van elkaar genieten. Het is een stuk gezelliger in huis na de sessie met Eugène

– David en Elise, Harderwijk

We waren de vermoeiende en pijnlijke ruzies meer dan zat. Gelukkig heeft Eugène ons op een anders spoor gezet. Door de manier waarop hij vragen stelt, hebben we van alles opgeruimd. Eindelijk is er weer rust, respect en ruimte voor liefde en intimiteit.

– Arjan, Hattem

“Relatiegeluk op de korte termijn is het kunnen openstellen van je hart voor de ander en op de langere termijn in elkaars behoeften kunnen voorzien.”

Door de begeleiding van Eugène begrijpen we elkaar beter. We zien welke onderliggende behoeften er spelen in onze conflicten. De negatieve spiraal is doorbroken. Er is weer ruimte voor waardering en we kunnen weer op een positieve manier met elkaar praten.

– Annet, Apeldoorn

Eugène is rechtdoorzee en draait nergens omheen. Hij prikt feilloos door dingen heen. Ik moest behoorlijk uit mijn comfortzone. Maar door zijn begeleiding voelde dat toch oké en kon ik daar goed mee omgaan.

– Max, Amsterdam

Ik ga voor 100 procent tevredenheid voor beiden

Is je geluk je heel wat waard? Kom dan eens praten.
Na een gesprek weet jij of je met mij wilt werken. Ik weet of ik jullie kan helpen.
Een eerste gesprek is vrijblijvend en 100 procent vertrouwelijk

Het gevaar van polderen

Gezinscounseling gaat niet over polderen of elkaar in het midden tegemoetkomen. In tegenstelling tot mediation is het resultaat een oplossing waar beide partijen 100 procent tevreden mee zijn. Dat is mijn commitment aan jullie en de belofte die mijn methode inhoudt.

Gezinscounseling

Gratis relatiecheck

Ben je ten einde raad en wil je weten of je met behulp van gezinscounseling de conflicten en spanningen in je (samengestelde) gezin of relatie kunt oplossen? Maak dan gebruik van de gratis relatiecheck.

Ik wil een gratis relatiecheck
Een relatiecheck is vrijblijvend en 100 procent vertrouwelijk.Wat houdt een gratis relatiecheck in:

 • We hebben een eerste gesprek van maximaal 1 uur (met jou, jullie of je hele gezin samen).
 • Na het gesprek weet ik of ik jou kan helpen.
 • Jij gaat met nieuwe inzichten naar huis. Je weet hoe ik werk, of je een klik voelt met mij en of ik jullie kan helpen.

Het Zeldenrijk

 • Begeleidt mensen in het maken van keuzes die 100 procent bij hen passen
 • Werkt met bezieling en vanuit een zuivere intentie
 • Focust op de toekomst en duurzame oplossingen
 • Helpt mensen beslissingen nemen vanuit liefde en compassie
 • Hanteert een ‘zachthandige’, doortastende aanpak