Delen met:

Eugène Zeldenrijk

Als mediator en personal coach ondersteun ik mensen en gezinnen in moeilijke tijden. Ik begeleid ze bij het maken van keuzes en het bedenken van oplossingen vanuit liefde voor elkaar, henzelf en eventuele kinderen. Vanuit mijn ervaring weet en voel ik, dat elk conflict binnen een relatie waar sprake is geweest van echte liefde, met behulp van technieken uit de mediation en haptonomie, kan worden opgelost.

Wij zien een conflict als een unieke kans om de relatie te verbeteren: ook wanneer je besluit te scheiden, je gaat immers verder als ex partners binnen een gezin met kinderen, of binnen een gedeelde vriendenkring.

Door samen naar een conflict te kijken leer je elkaars drijfveren kennen, werk je aan vertrouwen en krijg je meer begrip voor elkaar. En als beloning van hard werken dient zich bijna altijd een oplossing voor de oorzaak van het conflict aan. Van elkaar scheiden om de negatieve gevolgen van een conflict op te lossen, neemt nooit de oorzaak van het conflict weg. Van elkaar scheiden omdat je inziet dat je uit elkaar bent gegroeid en het beter is om elkaar los te laten is, niet alleen duurzamer het levert ook minder stress op.

Conflicten zijn van grote waarde

Mediation is niet eigenlijk niet veel meer dan mensen weer met elkaar in gesprek brengen, de communicatie herstellen om vandaar uit te bepalen wat het beste is voor elkaar. Eigenlijk leer je daarmee mensen om te gaan met conflicten in hun leven. 
Hoe mooi is dat. In de loop van mijn leven ben ik conflicten steeds meer gaan waarderen. Ik snap heel goed dat mensen conflicten vervelend vinden. Zeker wanneer het niet (meer) lukt ze zelf op te lossen. Ze veroorzaken stress, hartverscheurende pijn, zetten relaties onder druk of brengen voor je gevoel onherstelbaar schade aan. Toch zijn ze ook heel waardevol.

Conflicten zijn van grote waarde

Conflicten zijn als stormen op een oceaan waarmee je kunt leren omgaan. Ik wil mensen laten zien hoe ze door het oog van de storm kunnen zeilen. In het oog is het prachtig, daarnaartoe zeilen is ontzettend leerzaam. Uiteindelijk wil iedereen weer de wind in de zeilen voelen. Daarvoor kun je de wind niet veranderen, de stand van de zeilen wel!

— Eugène Zeldenrijk

Als mediator help ik mensen hun conflicten nuttig te maken

Conflicten bieden namelijk een geweldige opening voor persoonlijke groei, groei in de relatie met je partner of je hele gezin. Daar zet ik me volledig voor in. Met 100 procent betrokkenheid begeleid ik mensen, partners en gezinnen naar oplossingen die voor de langere termijn goed zijn voor alle partijen.

Het grootste geluk dat ik mensen kan geven

In mijn leven heb ik de pijn van eenzaamheid, wanhoop en heel veel verdriet doorleefd en overleefd. Dat gun ik anderen ook, uit de grond van mijn hart. Mensen maken het zichzelf zo moeilijk en vaak is de oplossing eenvoudiger dan het lijkt. Het grootste geluk dat ik mensen kan geven, is dat ze ervaren en weten hoe weinig ze eigenlijk nodig hebben om gelukkig te zijn!

Het Zeldenrijk

  • Heeft een sterke focus op de toekomst en duurzame oplossingen
  • Begeleidt mensen in het maken van keuzes die 100 procent bij hen passen
  • Werkt met bezieling en vanuit een zuivere intentie
  • Helpt mensen beslissingen nemen vanuit liefde voor zichzelf en hun omgeving
  • Hanteert een ‘zachthandige’, doortastende aanpak
  • Geeft garantie op het resultaat