Delen met:

Scheiden of blijven?

De toekomst van jullie gezin staat op het spel. Je had nooit gedacht dat het zover zou komen. Was er maar iemand die je kon vertellen of je er goed aan doet of juist niet. Transformatieve conflictoplossing is een methode die je laat ontdekken wat jullie verdeeld houdt en hoe je dat oplost. Ook als er iets ‘onvergeeflijks’ tussen jullie is gebeurd. Je wilt iemand die jou of je partner niet naar de mond praat, maar aandacht heeft voor jullie emoties, iemand die snapt dat je verder wilt, zonder spijt van je beslissing. Klik hier voor een oplossing waar jullie beiden 100 procent tevreden mee zijn.

Het Zeldenrijk bij twijfel over Scheiden of Blijven

 • Scheiden of blijven: twijfel je of je de juiste keuze maakt?
 • Wil je 100 procent zeker weten dat jullie beiden de juiste beslissing nemen?
 • Is de scheiding definitief en zoek je iemand die jullie helpt emotioneel verder te komen?
 • Wil je koste wat kost voorkomen dat de kinderen de dupe worden van de scheiding?
 • Wil je een ouderschapsplan waar jullie over een half jaar ook nog 100 procent tevreden zijn?


De angel in jullie conflict houdt jullie gevangen

Meestal geleidelijk maar soms ook plotseling komen jullie tot het inzicht dat jullie niet meer met elkaar kunnen praten. Je voelt je eenzaam en machteloos, en het frustreert dat jullie er zelf niet uitkomen. Jullie houden elkaar gevangen in de vicieuze cirkel van machteloosheid. Hoe dat werkt ontdek je in de 1e sessie. Ook hoe je van je rotgevoel af komt. Zodra de angel uit jullie conflict is, kunnen jullie zien wat het beste is voor jullie: dat kan scheiden zijn, maar vanuit het inzicht dat je elkaar ook uit liefde kunt loslaten.

We waren de vermoeiende en pijnlijke ruzies meer dan zat. Gelukkig heeft Eugène ons op een anders spoor gezet. Door de manier waarop hij vragen stelt, hebben we van alles opgeruimd. Eindelijk is er weer rust, respect en ruimte voor liefde en intimiteit.

– Arjan, Hattem

“Door de gezinscounseling verdween ons gevoel van wanhoop en uitzichtloosheid. We voelen dat we elkaar nog genoeg te bieden hebben en halen weer de goede dingen in elkaar naar boven”.

– David en Petra, Hattem

Eugène is rechtdoorzee en draait nergens omheen. Hij prikt feilloos door dingen heen. Ik moest behoorlijk uit mijn comfortzone. Maar door zijn begeleiding voelde dat toch oké en kon ik daar goed mee omgaan.

– Max, Amsterdam

Het Zeldenrijk doet recht aan het hele gezin

Zijn jullie er samen uit en 100 procent tevreden met de gekozen oplossing om elkaar los te laten en te scheiden, dan kijken we in een veilige setting naar jullie toekomst als ex-partners en ouders van jullie kinderen.

Het Zeldenrijk doet recht aan het hele gezin

Zodra ieder van jullie inziet wat van jou is en wat van de ander is, en kunt erkennen wie jij bent en wie de ander is, snapt waarom jullie ruzie maakten en waarom je dat doet (je bent immers niet gek). Zodra je dat inziet, voel je je al rustiger en komt de weg vrij om rustiger te kijken naar de realiteit, wat was bijvoorbeeld de oorzaak van overspel, wat maakt dat je open staat voor verliefdheid? Het opgedane inzicht is dermate krachtig dat je zeker bent van jullie beslissing en er vrede hebt.

Wat levert transformatieve conflictoplossing gegarandeerd op:

 • Een rustiger gevoel en toegenomen vertrouwen in de toekomst, na een emotionele periode van eenzaamheid en machteloosheid;
 • Meer energie, en inzicht in wat je echt wilt in relatie tot de ander;
 • Het vermogen om in de toekomst te herkennen wat het aandeel van de ander en van jezelf is in conflicten of ruzies;
 • Heling van oude pijn, verdriet en boosheid uit het verleden;
 • Een oplossing waar jullie beiden 100 procent achter staan;
 • Scheiden of blijven: je kunt in beide gevallen verder in je (nieuwe) relatie zonder angst voor herhaling van het verleden.

Ik wil kennismaken

Na een kennismaking weet jij of je met mij wilt werken.
Ik weet of ik jullie kan helpen.
Een kennismakingsgesprek verplicht tot niets, is kosteloos en 100 procent vertrouwelijk!

Kinderen van gescheiden ouders

Ieder jaar worden in Nederland zo’n 70 000 kinderen geconfronteerd met de scheiding van hun ouders. De grond onder hun voeten wordt weggeslagen. Ze zijn machteloos, immens verdrietig en onzeker over hun toekomst.

Ieder jaar worden in Nederland zo’n 70 000 kinderen geconfronteerd met de scheiding van hun ouders. De grond onder hun voeten wordt weggeslagen. Ze zijn machteloos, immens verdrietig en onzeker over hun toekomst.

In de praktijk is er helaas weinig aandacht voor de gevoelens en onzekerheden van kinderen tijdens en na de scheiding. Daarom heeft Villa Pinedo samen met kinderen van gescheiden ouders een open brief opgesteld, om te laten weten wat er in hen omgaat…

Ga naar Villa Pinedo en download de open brief

Het Zeldenrijk

 • Begeleidt mensen in het maken van keuzes die 100 procent bij hen passen
 • Werkt met bezieling en vanuit een zuivere intentie
 • Kijkt vanuit het verleden met een focus op duurzame oplossingen in de toekomst
 • Helpt mensen beslissingen nemen vanuit liefde en compassie voor hun kinderen
 • Hanteert een ‘zachthandige’, doortastende aanpak